Sportul care nu se vede de golani

Am fost la Dinamo-Rapid. Primul meci de fotbal în capitală, primul meci de fotbal în ultimii aproape 20 de ani probabil, (că am impresia că am fost o dată, când eram mică pitică la Inter pe municipal la Sighii). A fost foarte frumos. Să văz cum intră în stadion galeria Rapidului păzită de jandarmii țestoase și jandarmi călări.

Să văz cum la 2 minute de la începerea meciului au început galeriile să dea cu petarde și, maximul inteligenței, cum galeria lui Dinamo arunca fumigene aprinse în teren… în portarul LOR. Care a fugit săracul până aproape de mijlocul terenului să se ferească de cadouri. Când mă miram că oamenii continuă meciul în condițiile alea, toată peluza cu galeria a fost evacuată. Bun așa.

La cât scandal fac, la câți bani cheltuie pe fumigene și la câtă înfocare și dorință de bătaie cu adversarul au băieții… galeriile sunt cam foarte pestriț colorate. Eu nu înțeleg cum nu văd doar alb-roșu în galeria de la Dinamo sau doar alb-vișiniu la Rapid. Nici steaguri n-am prea văzut. Doar că galeria Rapidului a cântat în continuu tot meciul. Singura chestie la care poți zice jos pălăria. Ce a cântat, asta e partea a doua…

De fotbaliști ce să mai zic, lene mare. Grijă mare să nu obosim alergând, doamne ferește de contra-atac și coate, genunchi și crampoane cât se poate în adversari. Și în tribune… campionat de înjurături. De familii, nevoi fiziologice și elemente de anatomie.

Și eu chiar mă dusesem dispusă să fiu impresionată. Speram să simt vreo vibrație sau vreo atmosferă. Poate sălile închise ajută la asta. Poate Arena Națională, că tinde și ea să fie închisă. Mai încercăm, dar parcă slabe speranțe.

PS. Și câtă desfășurare de forțe de ordine care să țină nebunii sub control. Și pentru ce…

Later edit: Mi-am mai amintit ceva! La un moment dat, în scurtul timp petrecut în tribune, galeria lui Dinamo a scandat ”România”. Și eu dau să mă extaziez. Mă întorc și zic no ce fain! Și ce fain ar fi dacă ar scanda acum si Rapidul la fel. Și primesc explicația. Nu tuu, ăia strigă România în ideea că Rapidiștii îs țigani. Oh da, naiva de mine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *