Externalizarea serviciilor de curatenie, o regula in devenire pentru publicul autohton

Firmele care se ocupa de serviciile de curatenie au devenit tot mai cautate in peisajul citadin, asta si pentru ca majoritatea familiilor ocupate aleg sa isi lase sarcinile gospodaresti pe mana persoanelor din exterior. La inceputuri, lucrurile stateau putin diferit. Familiile ceva mai instarite apelau la diverse persoane care erau gata sa le curete locuinta pentru mai putin de 100 RON. Cu toate acestea, profitand de avantul pe care l-au cunoscut serviciile de curatenie la birouri si la domiciliu, antreprenorii au inceput sa se indrepte tot mai adesea catre acest domeniu de activitate, deschizandu-si firme de cleaning in toata regula.

Factorii de decizie sunt importanti si, totodata, diversificati. Pe de-o pate, vorbim despre aparatura ultra – performanta pe care o au majoritatea companiilor de cleaning, dar si despre produsele de curatenie care pot inlocui cu succes orice alternativa pe care gospodinele o au in casa. Daca adaugam si optiunea de a alege „bio cleaning”, atunci ne putem da seama de ce majoritatea gospodinelor nu isi mai complica sambetele, alegand cu usurinta serviciile operatorului preferat.

Perioadele prolifice pentru aceste companii sunt reprezentate de zilele premergatoare sarbatorilor, indiferent ca vorbim despre Craciun ori despre Sarbatorile Pascale. Comenzile iau avant in jurul acestor evenimente festive, caci oamenii nu mai stiu cum sa se imparta intre cumparaturi, obligatii de familie ori job. Iar cum gospodaria nu poate ramane pentru prea mult timp pe planul secund, atunci fiecare persoana in parte se gandeste la alternativa oferita de o firma de curatenie din orasul sau.

 Ce preturi practica firmele de curatenie?

Preturile sunt de cele mai multe ori stabilite in functie de dimensiunea spatiului care trebuie sa fie ingrijit. Dupa cum urmeaza, pentru curatarea integrala a unei garsoniere se platesc, in medie, circa 250 – 300 RON, in timp ce pentru un apartament cu nu mai mult de doua camere pretul depaseste foarte rar pragul de 350 RON.

Ceva mai costisitor este sa va intretineti apartamentul cu trei camere, tarifele solicitate de companiile de cleaning ridicandu-se la suma de 400 RON, in timp ce un apartament deosebit de spatios poate fi curatat contra sumei de maximum 450 RON. Lucrurile stau putin diferit din perspectiva caselor ori a vilelor, pentru fiecare metru patrat in parte proprietarii trebuind sa plateasca intre 5 si 8 RON, in functie de echipamentele si produsele de curatare folosite de operatorul in cauza.

Care sunt serviciile ce intra in preturile amintite?

In primul rand, se ia in calcul aspirarea tuturor camerelor din locuinta, procedura urmata de intretinerea podelelor. Fie gresie, parchet, mocheta, linoleum ori marmura – fiecare suprafat trebuie sa fie igienizata in intregime. Nu ar trebui sa constituie un mister faptul ca orice activitate de curatenie care depaseste tiparul standard este platita suplimentar. Presupunand ca doriti sa reimprospatati aspectul unui fotoliu din living, pretul pentru curatarea unei suprafete acoperite cu material textil ar trebui sa nu depaseasca 100-150 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *