Sa intelegem tehnologia – sfaturi pentru repararea televizorului

Nimeni nu spune ca nu trebuie sa ne preocupam de starea echipamentelor electronice din locuinta noastra, insa nici nu este cazul sa apelam de fiecare data la specialistii centrelor de reparatii, mai ales daca vorbim despre o defectiune banala, uneori chiar inexistenta.

Pentru a nu oferi celor din jur un prilej de a va pune la indoiala abilitatile si cunostintele tehonlogice, ne-am gandit sa va impartasim cateva cunostinte din arsenalul unui profesionist in reparatii televizoare la domiciliu, pentru a nu mai ajunge in situatia de pierde bani, timp si energie cu interventiile specialistilor.

Lipsa imaginii. In acest caz, cea mai des intalnita problema este relationata cu conexiunea la sursa de semnal. Da, exista probabilitatea ca mufele sa nu fie introduse corespunzator in respectivele echipamente, tocmai de aceea imaginea neajungand pe ecran. Dupa ce verificati conexiunile dintre televizor si antena, decodorul de cablu, DVD player-ul sau laptop puteti sa verificati daca problema era semnalul sau nu. Exista si situatia in care sursa se semnal este legata asa cum trebuie la TV, insa problema este la interior. Ce inseaman acest lucru? Pur si simplu, sursa poate fi defecta, caz in care ea trebuie sa fie inlocuita. Nu va lasati indusi in eroare de momentele in care operatorii de televiziune modifica frecventele de transmisie ori de situatiile in care, dintr-un motiv sau altul, nu exista semnal din cauza conditiilor meteorologice precare.

Verificarea alimentarii. De multe ori televizoarele nu au probleme reale de functionare, ci doar panourile din anumite instalatii electrice case nu mai merg asa cum trebuie. Hibele din perspectiva alimentarii pot fi multe, insa de cele mai multe ori cablul sau prizele sunt de vina pentru refuzul televizorului de a porni. Daca probleme cu alimentarea sunt rezolvate insa televizorul continua sa aiba o problema in a porni, atunci puteti scoate televizorul din priza pret de cateva clipe pentru a va asigura ca nu este o problema temporara. Daca ledul de la televizor nu lumineaza continuu, atunci va puteti adresa unui specialist.

Lipsa contrastului ori a luminozitatii. Fiecare persoana ar trebui sa reuseasca sa faca pe cont propriu ajustarile necesare pentru contrast, luminozitate si gradient cromatic. Daca la nivel intuitiv lucrurile merg mai anevoios, atunci manualul de instructiuni s-ar putea dovedi cu adevarat folositor, in loc sa chemati un specialist pentru a va face modificari de baza la nivelul afisajului.

Distorsiunile audio sau video. Orice problema de aceasta natura poate avea drept cauza un echipament care se gaseste in imediata apropiere a televizorului, asa cum ar fi difuzoarele sau aparatele care poseda in ansamblul lor diverse baterii. Pentru a scapa de aceste interferente neplacute, specialistii va recomanda sa nu le plasati in imediata apropiere a televizorului.

Situatiile pe care le-am prezentat in randurile anterioare sunt unele de care orice persoana se poate lovi in mediul cotidian, interventiile specialistilor fiind de prisos in astfel de momente. Sa nu mai vorbim despre faptul ca nu putem beneficia de un serviciu „pro bono”, ci este nevoie sa alocam un buget important oricarei interventii in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *