Ce papa beibi balaur?

sau alegoria alegătorului

Beibi balaur se trezește de dimineață. Își urmează ritualul zilnic – vizita la vecinu’, spălarea colțișorilor – și revine în cameră, în fața televizorului.

Beibi balaur are canalul lui de desene animate preferat, pe care vede Povestea lui Harap-Alb și Popeye marinarul. Beibi balaur a uitat în dimineața asta o particică din ritual. Și greșeala asta e pe cale să-l coste. Acum beibi balaur nu știe dacă să mănânce jăratic, să poată zbura mai ușor și pe distanțe mai lungi, sau dacă să mănânce spanac, să fie mai puternic și să își impresioneze prietenii cu flăcări mai mari.

Si uite-așa, urmărind un episod de Tom și Jerry, beibi încă se gândește ce ar trebui să mănânce. Știe acum că, atunci când termină de mâncat, vrea să bea lapte. Dar tot nu știe ce va mânca. Vine rândul desenelor cu Scooby Doo, de unde beibi începe să prindă frică de frigider. Parcă a auzit ceva zgomote ciudate venind dinspre bucătărie azi-noapte!

Timpul trece, desenele curg unul după altul, fiecare cu câte o idee. Burtica lui beibi protestează, beibi are tot mai multe variante de ales. Și uite-așa, după mai bine de jumate de zi, beibi e tot flămând și nehotărât. La un moment dat, ușa se deschide și mama intră în casă.

Bebibi mănâncă ce primește.

Beibi e mic. Tu ești mare?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *