Cum alegem parfumul?

parfumuri orientaleAtunci cand iti alegi parfumul, trebuie sa ai in vedere o serie de criterii, astfel incat acesta sa se potriveasca pe deplin personalitatii tale. Atunci cand alegi un parfum, cel mai util sfat este sa iti acorzi timp si sa nu te pripesti. Este deosebit de important atunci cand alegem in magazin si incercam diverse parfumuri, sa facem o scurta pauza intre, astfel incat sa dam posibilitatea mirosului sa isi revina.

Parfumurile contin 3 note distincte, dintre care o nota de inceput (care se simte in primele minute dupa ce il pulverizezi), notele de mijloc (adica aroma care persista cel mai mult) si notele finale, adica acea aroma care ramane la sfarsit, chiar si a doua zi dupa ce l-ai folosit.

Parfumurile se incadreaza in cateva categorii, dupa cum urmeaza:

  1. Parfumurile cu esente lemnoase –  in aceasta categorie intre parfumurile care contin cedru, mirt, paciuli si se potrivesc perfect femeilor aflate la varsta maturitatii si celor care lucreaza intr-un mediu business intrucat sunt esente rafinate.
  2. Parfumurile cu ambra– sunt parfumuri cu arome orientale, sunt dulci si emana senzualitate, continand diverse esente precum vanilia, moscul si rasini, flori salbatice care se gasesc in zona Orientului. Aceste parfumuri orientale sunt probabil cele mai puternice de pe piata, dar si cele mai persistente. Acestea se incadreaza cel mai bine la atat pentru mediul business, cat si pentru cel profesional.
  1. Parfumurile florale – sunt acele parfumuri cu arome de flori, dupa cum le spune si numele, sunt destul de persistente. Acesttip de parfumeste preferat in general de femeile tinere, dar nu numai.
  1. Parfumurile fructate – sunt utilizate in principal de catre femeile tinere si adolescente si se potrivesc minunat mai ales pe timpul sezonului rece. Acest tip de parfum este unul clasic si se potriveste indiferent de situatie.
  1. Parfumurile sport – sunt un tip de parfum ideal pentru femeile care au o viata activa, sunt in general fresh, nu se demodeaza niciodata si iti confera o stare de bine.

Totusi multe magazine de cosmetice si parfumerii iti ofera posibilitatea sa iti personalizezi propriul parfum astfel incat sa gasesti echilibrul ideal intre arome, acela care ti se potriveste manusa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *