Ce indicatii trebuie sa dai web designer-ului?

Reprezinti o companie si doresti sa ai un website de calitate care sa iti reprezinte afacerea, asadar te gandesti sa cauti un designer profesionist, care sa faca fata cerintelor pentru crearea unu site profesional. Cu toate acestea, inainte de a incepe crearea unui site, designerul trebuie sa stie anumite lucruri, ii trebuiesc informatii detaliate despre compania dumneavoastra, pentru a sti cum sa abordeze proiectul din punct de vedere al web design-ului. Se intampla ca lucrurile acestea sa fie elemente necesare pentru ca web designerul sa isi poata duce treaba cu succes la bun sfarsit.

Inainte de inceperea proiectului, trebuie sa pui la dispozitie web designerului urmatoare 3 informatii:

-Preferintele asupra logo-ului, daca doresti culori speciale sau forme speciale, daca nu, designerul va tine cont de profilul de activitate al companiei si va crea un logo original si la subiect. Daca optati  pentru culori alese de dumneavoastra, este foarte important pentru un designer, sa ii furnizati in detalii culorile alese, cu valori RGB din paleta de culori, pentru ca designul logo-ului sa nu necesite modificari ulterioare. Daca ii oferiti aceste informatii legate de logo, el va reusi cu usurinta sa stabileasca urmatorii pasi in crearea site-ului in materie de culori si de integrare.

-Orientarile pentru brand – adica modul in care logo-ul si numele brand-ului sunt afisate. Bineinteles ca designerul poate face singur acest lucru, insa pentru un rezultat de exceptie, care sa va placa si dumneavoastra, cel mai bine e sa va consultati in detaliile realizarii brand-ului.

-Continutul: Un website fara continut este egal cu 0. Daca website-ul nu are continut despre domeniul de activitate al companiei, produsele comercializate, daca nu are un video de prezentare, atunci cu siguranta nu va servi scopului sau. Continutul joaca un rol foarte important pentru website, de aceea ar fi bine sa livrati designer-ului continutul ce urmeaza a fi pus pe website, incat el sa faca paginile, sa creeze designul website-ului in conformitate cu textul ce urmeaza a fi pus. Continutul va permite web designerului sa stabileasca o arhitectura de informare a vizitatorului.

Procesul de creare a unui site, procesul de web design, se aseamana foarte mult cu procesul construirii unei case. Cum constructorul nu se poate apuca de ridicarea unei case, daca dumneavoastra ii dati doar imaginea, fara materiale, fara lemne, fara cuie asa nici un web designer nu se poate apuca de crearea unui website reprezentativ daca nu ii dati informatii despre firma, despre culorile dorite de dvs, despre cum ati prefera sa arate logo-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *