Cum este de fapt Bucurestiul?!

Mă, și Bucureștiul ăsta, ce să vezi. Îi tot un oraș, cu multe fețe. Și depinde de tine ce față ajungi să-i cunoști. Acum, eu de când stau în București, nu m-am plimbat foarte mult prin el. N-am experimentat chestii foarte diverse și nici n-am dat peste oameni foarte neprietenoși. Din punctul ăsta de vedere, am doar o chestie. Bucureștiul e primul oraș în care am văzut vânzător de McDonalds să se răstească la clienți. Dar n-am fost eu unul din clienții ăia, așa că again, eu n-am experiențe neplăcute cu Bucureștiul.

Pentru unii prea agitat, pentru mine Bucureștiul e chiar liniștitor. Să nu mai spuneți la nimeni, dar Șoseaua Ștefan cel Mare, cu toată hărmălaia de pe ea, pentru mine e unul din locurile cele mai liniștitoare. E un sentiment atât de plăcut, seara, pe la ora 8-9, să fii doar tu pe trotuar, să urle mașinile în jurul tău și tu să-ți poți cânta liniștit melodia din cap cu voce tare. E un sentiment atât de plăcut să te știi o furnică între atâtea furnici, unde nimeni nu te cunoaște, unde poți să te bucuri de singurătatea ta într-un metrou plin de oameni de exemplu.

Apoi, în Sibiu umblam tot timpul cu mașina. Și eram parcă tot timpul pe fugă, dintr-un loc în altul. Acum mașina a rămas doar pentru drumurile Sibiu-București. În București, 7 minute pe jos până la metrou, 15 minute cu metroul, alte 5 minute până la serviciu. Și e tare bine așa, cu timpul ăla de relaxare și deconectare. În plus, Bucureștiul are parcuri cu lacuri, cinematografe șmechere, patinoar pe care te poți da vara și o grămadă de evenimente. Are stadioane, magazine și mâncare libaneză.

Și bucureștenii… Ce să-i faci, așa-i e dat omului norocos. Să dea de oameni faini. Că bucureștenii de care am dat eu – mulți dintre ei născuți provinciali, bine-nțeles – îs oameni tare faini. Unde mai pui la socoteală că stau în apartament cu două sibience și-o bucureșteancă ardelenizată și ea până-n vorbire de-atâția ardeleni câți are-n jur. Trei gagici faine, una mai bună de pus la rană decât alta. Și să n-o uităm pe Sabina, doctorița, maratonista și, mai nou, îmblânzitoarea de speakeri. ;) )

Concluzie, e bine domne-n București! Nu credeam s-ajung și la declarația asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *