Intrebari utile inainte de a semna contractul cu formatia de nunta aleasa

Nu e musai ca formatia de nunta pe care ai ales-o sa fie cea mai buna decizie a ta. Din contra, sansele sunt egale ca respectivul band sa iti aduca la nunta atmosfera mult visata, dar si ca membrii acestuia sa iti ruineze programul artistic prin intermediul interpretarii lor. Si, pentru ca este un serviciu pentru care ai platit cu varf si indesat, nu iti poti permite sa renunti la serviciile formatiei in timpul petrecerii, caci nu vei avea alta alternativa viabila pentru intretinerea invitatilor. Motivele care te-ar putea nemultumi in momentul respectiv sunt reprezentate de calitatea prestatiei, vestimentatia aleasa, repertoriul adus in centrul atentiei sau lipsa compatibilitatii cu tematica evenimentului. In toate aceste situatii, responsabilitatea iti revine, pentru ca tu ai ales formatia „perfecta” pentru nunta ta.

Pornind de la experientele neplacute pe care le-ai putea avea cu artistii din peisajul contemporan, noi ne-am decis sa iti oferim cinci intrebari cheie, pe care sa le adresezi fiecarui taraf, dj sau formatie de nunta existenta pe lista ta.

Prima intrebare, esentiala inainte de a semna contractul propriu – zis. Te intereseaza daca respectiva formatie este disponibila in data evenimentului. Nu accepta compromisuri si promisiuni, pentru ca oamenii sunt dispusi sa minta pentru a nu isi onora mai apoi contractele. De asemenea, este o intrebare eliminatorie, caci daca raspunsul este unul negativ sau evaziv deja ea ar trebui sa fie stearsa de pe lista.

Cea de-a doua intrebare, referitoare la expansiunea repertoriului pe care il pot aduce la nunta. Fiind mai multi membrii, va intereseaza daca formatul pe care l-ati ales poate interpreta cu succes genurile muzicale pe care le vreti la nunta voastra. Exceptand nuntile tematice, unde muzica este stabilita prin definitie, in cadrul celorlalte evenimente se pot alterna cu succes cantecele traditionale cu hit-urile in voga la momentul respectiv. In fond, dorinta ta este aceea de a multumi cat mai multi participanti.

A treia intrebare este una clasica, si anume tariful pe care respectivul band de nunta il percepe pentru intervalul de timp pe care il aveti in minte. Este important sa evitati termenii generalisti precum „o seara”, „cateva ore”, „pe durata evenimentului” si asa mai departe, pentru a stabili inca de la bun inceput pretul / ora. Nimanui nu ii convine sa ramana fara muzica spre sfarsitul petrecerii, dar nici membrilor sa cante doar pentru doua – trei persoane.

Intrebarea cu numarul patru se raporteaza la formatul inclus in pretul discutat. De cele mai multe ori, pe site-urile de prezentare ale formatiilor se vorbeste despre 6, 9 membrii. Insa, daca nu discutati acest lucru inca de la bun inceput puteti avea surprize neplacute, mai ales daca ati stabilit un discount sau o reducere.

Ultima intrebare se refera la echipamentul pe care formatia de nunta aleasa vi-l poate oferi. Daca nu le apartine de fapt si de drept, atunci pretul solicitat pentru serviciile muzicale va fi unul mai ridicat. Daca este al lor, atunci va puteti astepta  la un tarif clasic. De asemenea, incercati sa aflati daca echipamentul este unul complet, pentru a stii din timp cum negociati si ce trebuie sa mai aduceti pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *