Sibiu, te rog frumos sa iti revii!

Cum mai vin eu acasă cu drag și mândrie după prostiile astea? Ne-am incendiat cluburi, restaurante… și acum ne-am omorât unul din cei doi tigri?! Cum mai spun eu cu mândrie oamenilor că-s din Sibiu?

Faptul că-s sibiancă e unul din primele lucruri pe care le spun despre mine când trebuie să mă prezint unui străin. Și îmi tot crește inima când lumea zâmbește și spune ”Frumos oraș!”. În momentele astea, Sibiul e orașul ăla în care a fost împușcat un tigru siberian scăpat din grădina zoologică. În pădure! Nu în oraș, în vreo situație de urgență, în care amenința siguranța populației. A fost sau n-a fost niciodată în vizită și prin cartierul din apropiere? Nu mai contează. Contează că oamenii au ales ca, a doua oară când l-au avut în vizor în pădure, să aleagă soluția mortală. Frumos ne șade!

Cine mă cunoaște sau mi-a mai citit blogul, știe că mie-mi place la grădina zoologică. Știe că mi-s dragi animăluțele de acolo. Și e și mai dureros pentru mine faptul că tigroaica e moartă acum pentru că, și în momentele în care știam că umblă prin pădure cu vânătorii după ea, eram convinsă că va fi capturată cum se cuvine. Eram convinsă că situația va fi rezolvată repede și cum trebuie, aveam eu încrederea asta în oamenii de acolo. Stăteam și citeam râzând glumele – de altfel foaarte bune – care se făceau pe Twitter legate de subiect. Nu credeam că povestea se poate termina cu o tigroaică împușcată în cap.

Că da, au dreptate oamenii de la Cațavencii, așa suntem noi sibienii, mândri rău de ce avem acolo. Dar uite că sunt și dezamăgiri în tărâmul nostru iubit. Sibiu, te rog, revino-ți și ajută-mă să rămân la fel de mândră de tine ca și până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *