5 locuri din Romania unde as duce un turist strain

M-am plimbat ceva prin Romania, jumatate din viata pe vremea comunistilor, jumatate pe vremea noastra, si, in ciuda schimbarilor de regimuri politice, Romania a ramas la fel. Adica, vorba sloganului: mereu surprinzatoare.

  1. Vama Veche. In ciuda celor care tot doresc sa o “salveze” de vreo 4-5 ani, Vama rezista eroic, si cred ca va castiga. Misionarii moderni care se bat cu pumnul in piept ca vor sa salveze Vama (de cine, nu inteleg) se vor plictisi si vor pleca, impreuna cu tonele de pahare de plastic, chistoace si carciumi la minut pe care le-au produs ca unic rezultat al salvarii lor, si vor lasa Vama asa cum era acum 10 ani: un spatiu de granita, un loc cu o energie uimitoare, o poarta de eliberare.
  2. Manastirile din Moldova. Pentru frumusetea retinuta si decenta, usor de digerat de generatia Travel and Living Channel.
  3. In Delta. Oriunde in Delta. Pentru ca e frumos.
  4. Pe platou la Babele, cu telecabina. L-as lasa acolo o zi intreaga si apoi l-as pune sa coboare pe versanti. Avem munti frumosi.
  5. Transfagarasan. Pentru ca eu nu am fost acolo inca, si a aduce un turist strain la prima mea traversare mi s-ar parea interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *