De ce nu vin exiturile de succes?

Prima oferta de preluare era puerila. A doua, era mai mica decat ne-am fi dorit. Si de atunci, am stat de vorba cu mai multi oameni, de la noi sau de aiurea, pe mail sau face-to-face, in oras sau in afara. Si stam de vorba ori de cate ori ni se propune cate ceva.

Deocamdata, ofertele de investitie / preluare care ni se fac sunt prea putin atractive.

Daca stau sa ma gandesc la discutiile de care am auzit si la care am participat in anii trecuti, cred ca preluarile adevarate vor veni abia din 2019-2020 incolo. Pana atunci, flori putine si o primavara care mai asteapta sa vina.

Ce lipseste astazi? Desi in sinea noastra de antreprenori gandim ca e altfel, e greu sa nu iti dai seama ca lipseste atractivitatea la nivel de industrie. Lipseste (la nivel de industrie, ca altfel as fi ipocrit sa spun ca nu imi vin in minte oameni geniali care cu siguranta o sa faca treaba buna in viitor) spiritul antreprenorial adevarat si lipsesc ideile care sa faca fata spiritului concurential din internetul de afara. Lipsesc meseriasii in facutul banilor adevarati, pentru ca manevrantii de tunuri nu se pun in ecuatia asta.

Pana la urma insa, e normal tot ce se intampla. Am invatat cu totii internet in ultimii ani si ne-am comparat cu americanii mai mult decat trebuia. Iar de investit, am uitat sa investim cu adevarat.

In doi – trei ani insa,  o sa vina o vreme in care internetul va insemna mult mai mult decat ne imaginam azi. O vreme in care e bine sa detii pamant virtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *