La ce aspecte trebuie sa fim atenti atunci cand avem in vedere achizitionarea unui frigider?

Frigiderul este acel electrocasnic care este alaturi de noi la bine si la greu si asigura continuitate corpului si vietii umane.

Cum s-ar putea imagina populatia fara hrana si lichidele care sa asigure suportul de energie  si vitamine corpului?

Acest lucru face un frigider, mentinand alimentele la temperatura optima astfel incat sa fie date spre consum fara nici un risc.

Insa in acest moment, producatorii ofera o gama diversificata de frigidere incorporabile sau clasice care mai de care mai atragatoare, atat din punct de vedere al pretului, cat si al designului, functiilor sau sistemelor de racire.

Mai jos vom incerca sa va dam cateva indicatii care ar putea sa va foloseasca atunci cand va decideti sa achizitionati un frigider nou pentru locuinta dumneavoastra, transformand-o intr-un sanctuar modern de electrocasnice de ultima generatie.

  1. Capacitatea de stocare, compartimentele si rafturile.

In functie de numarul de membrii ai familiei acest capitol este de departe unul din cele mai importante.

Cu cat mai multi membrii cu atat se cere o capacitate mai mare, iar compartimentele fac diferenta atunci cand avem o alimentatie diversificata.

Spatiul de depozitare al fructelor si legumelor trebuie sa fie incapator, asa cum si rafturile trebuie sa fie concepute dintr-un material usor reglabil si rezistent.

De asemenea conteaza foarte mult si lungimea dintre rafturi, dar si cele de pe lateral, mai ales cand ne gandim la depozitarea borcanelor, sticlelor, oualelor dar si la curatarea acestora.

2.Sistemul de racire

In acest moment, tehnologia a ajuns pe culmile ei cele mai inalte, iar majoritatea frigiderelor moderne sunt orientate spre racirea NO FROST, ce se bazeaza pe circulatia atat aerului rece cat si uscat alternativ astfel incat sa nu se poata depuna gheata pe peretii frigiderului.

Mai exista si sistemul de racire static, dar acesta poate ingreuna foarte mult misiunea de intretinere si dezghetare mai ales in cadrul congelatoarelor incapatoare.

  1. Clasa energetica

Notarea claselor incepe de la litera A si se termina la litera G. Cu cat aceasta este mai avansata cu atat avem garantia ca putem face o economisire a energiei chiar si cu 25-30% pentru a nu ridica consumul foarte mult.

Cele mai multe frigidere fac parte din clasa A+, A++ sau A+++, care ajuta la un consum redus indiferent de anotimp.

  1. Usi si functii

Majoritatea frigiderelor sunt prevazute cu 1 sau 2 usi, diferenta fiind facuta de congelator, marime si constructie.

Insa inovatia din domeniu o reprezinta usile reversibile, care ne ofera posibilitatea orientarii asa cum noi ne dorim.

De asemenea, frigiderele moderne dispun si de numeroase filtre antibacteriene, care sa nu permita depunerea mucegaiului sau a altor paraziti care sa altereze alimentele si implicit sanatatea noastra.

  1. Pret si garantie

Pentru a economisi bani, cumparatorii sunt indemnati sa fie foarte atenti la oferte si promotii, mai ales in aceasta perioada a anului.

De asemenea orientarea catre garantii de pana la 5 ani este prioritara pentru a ne asigura ca vom avea o durata de viata mare a frigiderului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *