Dezbinaţi şi singuri mor poeţii, dragii mei cititori.

O să dispar şi eu într-o zi şi o să rămână blogul acesta; veţi şti că am dispărut pentru că n-o să mai scrie nimeni aici. Nimeni nu va şti că am murit, decât cele câteva cunoştinţe şi fiul meu căruia îi tot spun să nu se facă poet, dar el nu m-ascultă şi a început să cocheteze cu muza

Ştiţi cum se face? Ştiţi cum se omoară artiştii cu zile? Prin indiferenţă. Prin dezbinare. Prin supunere sistematică la perfide manipulări. La Cultură, în locul în care ar trebui să se administreze cultura, sunt perpetuaţi cei care-i urăsc pe artişti. Care pot să-i suprime în modurile cele mai rafinate. Promovând nulităţi sau proiecte fantasmagorice. Artiştii mănâncă aceiaşi pâine cu voi, stimaţi cititori Nu e nicio diferenţă şi nici nu cred că e posibil să fie vreuna.

Ce să spun eu despre congres, despre această spoială aurită care tronează peste imensa sărăcie şi nefericire de dedesubt?

Că am văzut un Ion Iliescu – pe care-l iubesc, am mai spus-o şi o voi spune – trist şi însingurat în acea mulţime de circumstanţă?

Că am văzut un băiat spălăţel dar neconform cu peisajul?

Că am văzut un domn liniştit şi asiduu în eforturile lui pe care iniţiaţii le înţeleg?

Că am văzut atâţia oameni care nu mai cred în nimic, prefăcându-se entuziaşti?

Şi toate acestea,  în timp ce economia mondială se prăbuşeşte, în timp ce România are, după statistici, mortalitatea infantilă cea mai ridicată din Europa, în timp de mania manualelor alternative curentează educaţia, în timp ce bătrânii noştri, vlăguiţi şi singuri, fără medicamente şi fără căldură, vor muri, ca nişte elefanţi la marginea sistemului? În timp ce medicii români sunt în exod, în timp ce vârfurile pe care le produce – nu se ştie cum- şcoala românescă se expatriază, în timp ce câmpurile sunt pustii şi năpădite de buruieni, în timp ce cultura moare asfixiată de kitsch şi batjocură?

Deasupra acestui haos, un diavol mic, cu coada îmbârligată, dansează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *