Cum alegem cosurile de fum potrivite?

Sezonul rece se apropie cu pasi grabiti si parca deja ne sta gandul la serile reci in care tot ce ne dorim este sa ajungem mai repede acasa unde e cald si bine. Asadar, este bine sa ne gandim din timp sa ne punem la punct sistemul de incalzire pentru a ne bucura de o iarna cat mai linistita si cat mai calduroasa.

Stim cu totii cat de important este cosul de fum in cadrul instalatiei de incalzire. Acesta permite evacuarea gazelor arse si totodata a pierderilor de energie. Trebuie sa stiti ca acesta este de departe cel mai important element din sistemul de incalzire, iar calitatea lui este bine sa fie una superioara. Cu alte cuvinte, este mai bine sa aveti un cos de fum functional si o soba sau un semineu nu atat de bun, decat invers.

De unde cumparam cosuri de fum?

MaxStil este renumit pentru specializarea atat in proiectarea cosurilor de fum, cat si in executia dar mai ales montajul la standarde ridicate. Puteti gasi cosuri de fum de la MaxStil potrivite pentru locuinta si sistemul dumneavoastra de incalzire la cele mai accesibile preturi. Acestea sunt confectionte din inox sau tabla zincata si permit evacuarea fumului provenit de la sistemul de incalzire in mod eficient, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de un confort termic cat mai mare.

Ei bine, sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le neglijati atunci cand va ganditi ce cos de fum sa alegeti.

Cosurile de fum traditionale, construite din zidarie, din tuburi ceramice de beton sau metale prefabricate, se utilizau pana in urma cu aproximativ 10-15 ani si inca se mai folosesc in unele locuinte. Totusi, stiinta a evoluat si astazi gasim o alternativa moderna a cosurilor vechi si traditionale in cele de beton, ceramice sau de inox. Acestea prezinta numeroase avantaje si sunt adaptabile pentru o gama foarte larga de surse de caldura, de la sobe de teracota si pana la centrale termice sau seminee. Materialele din care sunt confectionate au o mare rezistenta la socurile termice si sunt cele mai rezistente la coroziune chimica.

Max Stil - producator cosuri de fumUn aspect important caruia trebuie sa ii acordam atentie este instalarea unui asemenea cos de fum, caci in timp ce utilizam sistemul de incalzire, cosul este cel care este supus cel mai mult solicitarilor extreme precum atacuri chimice, variatii ale temperaturii sau incendii pornite pe cos din cauza funinginei depusa pe acesta.

Pentru a prelungi durata de viata a cosului de fum trebuie sa il curatati pentru a putea permite evacuarea in atmosfera a fumului si nu a particulelor de cenusa. Totodata, un cos bine curatat va reduce consumul de combustibil si va avea un randament mai mare in incalzirea locuintei intr-un timp cat mai scurt. Procesul de alegere a unui cos de fum potrivit nu este foarte complicat. Daca nu va descurcati, puteti apela cu incredere la serviciile unei firme de specialitate.

Sfatul meu este sa nu alegeti un cos de fum fara a va documenta inainte foarte bine cu privire la cerintele sistemului dumneavoastra de incalzire. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *