De ce este linoleumul suprafata perfecta pentru zonele cu trafic intens?

Linoleumul poate fi suprafata perfecta pentru orice pardoseala, mai ales cand vorbim de o camera cu trafic ridicat care este predispusa frecvent diferitelor incidente care lasa murdarie pe podea.

Linoleumul este o suprafata realizata exclusiv din produse naturale, printre care cele mai intalnite sunt rasina de pin, lemnul si pluta. Poate sunteti tentati sa va duceti cu gandul la o pardoseala din anii 60 cand auziti de linoleum, insa trebuie sa stiti ca astazi acesta a suferit mari imbunatatiri, atat in privinta materialelor, cat si a intrebuintarii si a caracteristicilor. Linoleumul este biodegradabil si contribuie la mentinerea starii de sanatate, fiind suprafata ideala pentru persoanele cu probleme respiratorii. Mai mult, aceasta suprafata prezinta si alte proprietati anti-bacteriene, antistatice si antialergene, fiind potrivita pentru persoanele alergice sau pur si simplu pentru cele care isi doresc sa mentina curatenia in propria locuinta.

Linoleumul nu este foarte diferit de un covor, dar prezinta cateva avantaje care pot face diferenta. La fel de cald si confortabil, linoleumul este o suprafata care acopera cu eficienta intreaga podea si izoleaza fonic si termic camera. Disponibil in multiple variante, modelele sunt potrivite pentru orice design. Cromatica nu reprezinta nici ea un impas in alegerea acestei suprafete, deoarece linoleumul poate fi gasit in multiple combinatii de culori, de la cele mai simple, pana la cele mai extravagante.

De departe cel mai mare avantaj oferit de linoleum este rezistenta in timp si usurinta cu care se curata. Mai ales atunci cand vorbim de o incapere cu trafic intens, felul in care podeaua arata si rezista in timp este direct influentata de materialul pe care il folosim pentru a o acoperi. In vreme ce un covor isi pierde aspectul impecabil in cativa ani, linoleumul poate fi folosit pana la 30 de ani daca este ingrijit corespunzator. Pardoseala din linoleum se intretine foarte usor si nu necesita un consum mare de energie.

O aspirare si folosirea unui mop in mod regulat sunt mai mult decat suficiente pentru ca pardoseala sa arate foarte bine timp indelungat. Produsele pentru a curata suprafata nu sunt deloc scumpe si se gasesc in orice magazin care detine produse pentru curatarea pardoselei. Linoleumul are o rezistenta sporita la uzura si la agenti chimici. Acesta poate fi curatat chiar si in cazuri de pete dificile, cu usurinta, folosind produsele de curatenie, iar suprafata ramane ca noua. Acelasi lucru nu il putem spune si despre un covor care este posibil sa ramana cu o urma in urma petelor mai pretentioase. Costul redus de intretinere este si el un aspect avantajos al acestei suprafete care confera un confort ridicat si este perfect pentru spatiile cu cerinte ridicate de igiena.

Durabilitatea, aspectul, usurinta cu care se intretine si modelele potrivite oricarui stil, fac din linoleum pardoseala perfecta pentru orice incapere.

Linoleum in scoala Linoleum maro

Culori pentru linoleum

Puteti citi mai multe beneficii ale suprafetelor din linoleum pe site-ul oficial al companiei Floor Consulting: http://www.floorconsulting.ro/linoleum-covor-pvc si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/www.floorconsulting.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *