Top 3 plite incorporabile ideale pentru spatiile mici

Daca planificati ca incepand cu urmatorul an sa gatiti mai mult si mai des in bucataria proprie, atunci cu siguranta trebuie sa completati aspectul cu o plita incorporabila. Decizia asupra tipului de plita pe care ar trebui sa o achizitionati ar trebui sa se faca in conformitate cu bugetul si nevoile dumneavoastra, avand in vedere preturile pentru constructia ei pe blat, precum si pentru conexiunile  necesare la utilitati.

Plita incorporabila pe gaz le este cunoscuta celor mai multi dintre noi. Dumneavoastra alegeti de unde sa provina gazul: puteti fie sa utilizati gazul furnizat de buteliile din gaz petrolier lichefiat (GPL), care ar trebui inlocuite atunci cand gazul se consuma, sau gazul de la conducta, care va ofera o experienta mai comoda de gatit, in baza unui efort minim.

Plitele pe gaz sunt compuse din arzatoare de diferite dimensiuni pentru a permite gatirea in diferite vase si tigai. Arzatoarele sunt de asemenea de diferite tipuri – cum ar fi arzatoarele wok sau rapide – potrivite pentru o gama de necesitati de gatit, fie că este vorba de o bautura usoara sau de o manare ce necesita gatire intensa. Cele mai populare sunt cele cu doua sau trei arzatoare, cu o latime de 72 pana la 90 cm, dar puteti gasi si altele mai mari cu pana la patru sau cinci arzatoare.

Desi plitele de gaz sunt „low-tech”, ele sunt in permanenta actualizate pentru a include caracteristici pentru siguranta si confort. Cele ce provin de la branduri bine cunoscute, cum ar fi Bosch sau Electrolux vin cu un dispozitiv de siguranta pentru defectarea flacarii, care intrerupe automat alimentarea cu gaz atunci cand detecteaza ca flacara se stinge, pentru a preveni riscul de scurgere a gazului.

Plite pe inductie folosesc electromagnetism (generand electricitate folosind magnetism) pentru a crea caldura in interiorul tavii de gatit, mai degraba decat din exterior. Cu plitele de inductie nu mai exista flacari si nu mai este generata caldura, cu alte cuvinte, nu veti simti nimic daca puneti mana pe suprafata acesteia, deoarece zona de inductie se opreste automat atunci cand tava este indepartata. Un lucru bun pentru plitele de inductie este faptul ca, avand o suprafaaa complet plana, are un aspect modern si elegant – ceva de luat in considerare, in special pentru bucatariile open – space.

Plitele ceramice, pe de alta parte, sunt asemanatoare cu plitele de inductie, insa diferenta principala dintre acestea este faptul ca plitele ceramice utilizeaza un element sub suprafata aragazului, care incalzeste si transfera caldura in tava de gatit, generand incalzirea suprafetei plitei.  Un lucru pe care trebuie sa-l observati despre plitele de ceramica si de inductie este ca nu veti putea gati daca exista o intrerupere a alimentarii cu energie electrica, deoarece acestea functioneaza doar pe baza de curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *