Imprumuturi auto rapide: in ce conditii le obtinem?

Contextul financiar actual este de departe cel mai putin favorabil persoanelor care planuiau, in urma cu ceva timp, sa apeleze la un imprumut, fie si in cuantumul unei sume mici de bani. Inasprirea conditiilor de acordare a creditelor pentru persoane fizice si dobanzile instabile par sa descurajeze tot mai multe persoane in incercarea lor de a accesa un credit de nevoi personale, acestea preferand, in schimb, o varianta mai sigura si facila de a obtine suma dorita intr-un timp scurt. Rapid si cu un minimum de efort, beneficiarul poate obtine printr-un imprumut auto suma pe care o necesita in cele mai importante momente.

Imprumutul auto a devenit o alternativa extrem de rentabila pentru persoanele ce au nevoie de un imprumut simplu si rapid. Dincolo de usurinta prin care poate fi contractat un credit auto, sunt importante de mentinat maniera transparenta in care se inchese si se desfasoara contractul incheiat intre societatea care acorda imprumutul si client, dar si dobanzile specificate cu precizie inca de la inceput. Acestea, dar si multe alte motive, determina ca imprumutul auto sa fie o varianta de baza atunci cand vine vorba de contractarea unui imprumut.

Conditii pentru acordarea unui imprumut auto

Amanetul auto inseamna acordarea unor sume de bani in schimbul amanetarii autoturismului. Totusi, exista institutii de amanet auto care accenta spre amanetare si utilitare, barci, motociclete sau chiar scutere, iar pe langa acestea, orice alt vehicul ce s-ar putea ridica la o suma suficient de mare incat sa acopere imprumutul accesat. La momentul amanetari bunului, trebuie sa va prezentati cu documentatia in original a autoturismului, precum si cu dovada de inscriere a acestuia in circulatie atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana (daca respectivul autoturism a fost achizitionat din strainatate).

Conditiile si comisioanele prevazute de contractarea unui imprumut auto sunt clare si nu lasa loc de interpretari. In general, contractul pentru imprumutul auto se incheie pe o perioada de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire. In situatia in care ati achitat inainte de termen imprumutul si va prezentati in termen de 14 zile de la data incheierii contractului, veti plati doar jumatate din comisionul pe care il datorati, atat timp cat se stipuleaza in contract respectiva clauza. Comisionul este fix, in cuantumul a 0,33% pe zi, insa procentul se poate modifica in functie de valoarea autoturismului amanetat, a contractului, precum si a gradului de uzura al bunului adus in amanet sau marca acestuia.

Unele institutii de amanet auto acorda sume care variaza in functie de valoarea autoturismului, dar si de nevoile clientilor, motiv pentru care imprumuturile pot fluctua intre cateva sute de euro, pana la cateva zeci de mii de euro. Astfel, orice doritor isi poate prefigura o marja de risc inainte sa solicite acest serviciu, fiindca un autoturism in valoare de 3.000 de euro nu ii va putea asigura un imprumut auto de 10.000, spre exemplu, insa il poate ajuta sa obtina 70% din valoarea pe piata libera a bunului amanetat.

Desfasurat in conditii de maxima transparenta, imprumutul auto a devenit una dintre cele mai rentabile forme de accesare a unui imprumut rapid, atunci cand vine vorba de nevoi acute de lichiditati. Un imprumut auto va ofera pana la 70% din valoarea bunului amanetat, ceea ce inseamna sume importante de care va puteti bucura fara prea mult efort. Mai mult, anumite institutii de amanet auto permit amanetarea unei game extinse de bunuri auto, ceea ce faciliteaza si mai mult procedura de acordare a imprumutului auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *