Foloseste motocoasa fara a-i rupe firul de taiere

Motocoasele poarta multe denumiri prin diverse colturi ale lumii, cert e ca denumirea nu schimba rolul si utilitatea. Multe unelte motorizate, inclusiv motocoasele, au in prezent motoare pe benzina, electrice sau cu acumulator.

Una dintre primele motocoase a aparut la inceputul anilor ’70. Principiul tehnic de functionare al unei motocoase se rezuma la un fir de taiere care, din cauza vitezei foarte mari, se intinde si devine tensionata ca urmare a acceleratiei centripete. Tensiunea firului de taiere il face sa fie rigid, iar inertia ii ofera energia necesara taierii vegetatiei.

Cum se face amestecul de ulei la o motocositoare pe benzina

Aproape toate motocoasele pe benzina au un motor in doi timpi care nu are un rezervor separat pentru ulei pentru lubrifiere, dar nu acelasi lucru se poate spune si despre motoarele in 4 timpi. Astfel, uleiul trebuie amestecat cu benzina inainte de a fi pus in rezervor. De obicei, raportul dintre cantitatea de ulei si cea de benzina pentru un motor in 2 timpi ar trebui sa fie de 1:50. Asta inseamna ca pentru 1 litru de benzina se vor adauga 20 ml de ulei. Surprinzator, sunt si producatori de motocoase, cateva modele fiind si pe motocoaseieftine.ro, care vin cu motoare pentru care se recomanda un raport de 1:25, deci o cantitate dubla de ulei pentru acelasi litru de benzina.

Orice ar fi, nu folosi ulei pentru motor in 4 timpi pe motocoasele de 2 timpi, pentru ca acel ulei contine aditivi care pot contamina cilindrul in timp. Uleiul in 2 timpi este facut special sa arda odata cu benzina.

Ce fel de fir de taiere se foloseste la motocoase

Motocoasele folosesc un fir de nailon pentru a taia. De regula se poate cumpara la role de lungimi si dimensiuni diferite, se infasura in jurul axului de la capatul motocoasei si se taie, la nevoie, daca firul este mai lung decat trebuie.

One thought on “Foloseste motocoasa fara a-i rupe firul de taiere

  1. Am rulat pe mosor un tip de fir gros …mai gros decât cel pe care l am avut … Si nu mi l suporta… Îl aruncă pur si simplu… Ce ar trebui sa fac? Folosesc o BC 300

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *