Este minunat sa fim niste oameni buni!

Suntem intotdeauna intrebati care sunt cele mai bune trasaturi ale noastre. Inca de la interviurile de angajare si pana la intalniri si evenimente de mai tarziu. Ne gandim la lucrurile pe care le dorim ca altii sa le cunoasca si la trasaturile pe care le consideram ca vor sa le auda despre noi. Pentru toti exista o trasatura care ne defineste cel mai bine – actul de bunatate Bunatatea este atat de subevaluata. Se pare ca este un concept atat de simplu, incat uitam adesea ca exista in ceilalti.

Iata motivele pentru care bunatatea este o trasatura primordiala si de ce este ceva ce speram ca putem continua sa incurajam in generatiile viitoare

Toata lumea are timp sa fie amabila
Indiferent daca sunteti cea mai bogata femeie din lume sau o femeie fara casa si o cariera, bunatatea poate fi oferita de oricine. Bunatatea nu este ceva ce poate fi dat sau primit doar de un anumit tip de persoana, este universal, deoarece literalmente nu presupune niciun efort. Sau cel putin nu ar trebui. Bunatatea ar putea sa nu fie in fruntea listei noastre de prioritati 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, dar ar trebui sa fie intotdeauna ceva ce ne propunem sa oferim altora (si noua insine) cand acestia si noi, cei mai multi avem nevoie de ea. Data viitoare cand vedeti pe cineva ca sufera, o simpla intrebare „pot sa va ajut?”, cu un zambet pe chip, poate fi doar un act de bunatate care va imbunatati starea cuiva in mai multe moduri decat va puteti imagina.

Bunatatea este contagioasa
Cat de des ai fost intr-o dispozitie teribila si imbratisarea, zambetul sau comportamentul fericit al altcuiva te-au facut sa te simti mai bine? Si chiar daca asta nu rezolva nici o problema chiar acum, chiar te ridica. Tot ce trebuie sa faceti uneori este sa ridicati capul dintre nori si sa va dati seama brusc cate beneficii va poate aduce faptul de a fi buni.

Bunatatea este pentru toti
Urmatoarea generatie si copiii nostri ne privesc pentru inspiratie. Va fi doar o invatatura naturala, mai degraba decat orice. Inconjurand generatia mai tanara cu oameni buni, vor creste indivizi care simt compasiune, sunt respectuosi, minunati oameni. Ei vor invata importanta iubirii de sine, de ce ar trebui sa fie buni la ei insisi si vor intelege ca totul merita bunatate, inclusiv pamantul pe care suntem atat de norocosi sa traim. Sau cel putin, acesta este planul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *