Gradinaritul este un aliat al sanatatii

Nu este greu sa vezi ca gradinaritul este un exercitiu execelent pentru minte si corp, nu? Activitatile menite sa iti asigure o gradina curata si ingrijita, cu plante sanatoase, sunt o forma de miscare care va antreneaza intregul corp, intinzandu-va si construindu-va muschii.  Dar daca stiti ca gradinaritul este de fapt bun si pentru sanatatea voastra emotionala? De fapt, gradinaritul este cunoscut pentru a fi benefic pentru fiecare parte a dvs. – corp, minte si spirit.

Gradinaritul iti schimba dispozitia, te ajuta sa ai un corp mai sanatos si o minte mai clara. Gradinile sunt adevarate resurse pentru o viata mai fericita, mai sanatoasa si mai echilibrata. Gradinile va pot ridica starea de spirit si va pot linisti sufletul, facand chiar si persoana cea mai stresata mai echilibrata si mai sanatoasa.

Cei mai multi dintre noi au multe lucruri in viata de zi cu zi. Indiferent daca lucram in afara casei, avem o slujba de birou stresanta sau avem grija de copii, incercam sa fim campioni multi-tasking, de multe ori cu riscul propriei noastre stari de sanatate. Mintile noastre sunt fortate sa se concentreze prea mult si prea tare si ajung la supraincarcare de la stimuli constanti. Acest lucru nu este deloc benefic.

Un antidot simplu este sa iesi in gradina, pentru ca atunci mintea se poate relaxa si se poate concentra doar pe un singur lucru. Activitatile de gradinarit permit mintii si corpului sa se decomprime si pur si simplu sa se conecteze la moment. Pentru a scapa de stresul care intervine atunci cand va ganditi cum sa aveti mereu o gradina ingrijita, o masina de tuns iarba este un aparat pe care trebuie sa il aveti in gospodarie. Simplu, usor de folosit si foarte eficient, tractorul de tuns iarba va ajuta sa pastrati un gazon perfect curat si ingrijit in gradina si sa ii oferiti acesteia un aspect foarte placut.

Aerul proaspat, soarele si miscarea luminii pot fi revigorante pentru corpul dumneavoastra. Combinati-le cu legatura cu natura, cu o alimentatie sanatoasa si aveti ingredientele perfecte pentru a va simti puternic, echilibrat si constient. Creati zone in gradina dvs. unde va puteti relaxa si incarca cu energie. Scaune mici si confortabile, punti de nivel, mini terase si spatii cu flori, toate va pot transforma complet gradina intr-un spatiu foarte primitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *