7 trasaturi de leadership care garanteaza succesul

Fie ca va place sau nu, succesul carierei dumneavoastra este legat de cat de bun este un lider. Calitatea conducerii tale este ceea ce iti va permite sa faci lucruri, sa fii observat si sa progresezi. Desi nu exista o comanda rapida pentru succes, exista sfaturi pe care le puteti utiliza pentru a obtine rezultatele pe care le urmariti. De exemplu, puteti obtine idei de la liderii de astazi de succes.

Prioritizeaza dezvoltarea altora
Daca doriti sa aveti succes, trebuie sa va asigurati ca oamenii care lucreaza pentru dvs. fac tot ce pot. Un studiu din 2010 a aratat ca liderii in domeniul sanatatii care au prioritat dezvoltarea altora au fost mai eficienti. Astfel de lideri pot crea un mediu de lucru care sa reduca stresul si sa sporeasca productivitatea.

Verificati-va ipotezele
Organizatiile tind sa ramana la ceea ce functioneaza. Asta e bine cand merge bine, dar uita-te in oglinda retrovizoare nu te va ajuta daca te indrepti spre un punct mort. Liderii de succes pot privi dincolo de presupuneri comune. Cei mai buni lideri nu sunt convinsi de rapoartele care le spun ceea ce deja stiu.

Focalizare asupra rezultatelor
De unde stii daca faci o treaba buna? Ei bine, exista multe modalitati de a raspunde la aceasta intrebare, dar liderii de succes se concentreaza intotdeauna pe rezultatele pe care le obtin.

Apreciati munca in echipa si colaborarea
Secretul fiecarei experiente marete este ca persoanele responsabile pentru aceasta au invatat cum sa colaboreze si sa lucreze ca o echipa. In cele mai multe cazuri, serviciul remarcabil nu este rezultatul eforturilor unei singure persoane.

Inspirati si motivati
John P. Kotter considera aceste doua trasaturi ca fiind cheia succesului unui lider. Este important sa se stabileasca o directie pe care o vor urma oamenii. Cu toate acestea, in loc sa indrepti oamenii spre acea directie, este mai bine sa le faca sa doreasca sa faca ceea ce este necesar pentru a ajunge acolo.

Fii un mare experimentator
Cum a reusit eBay-ul? Credeti ca liderii sai au avut un plan? Interesant este faptul ca CEO-ul eBay, Meg Whitman, spune o poveste diferita. Ceea ce a facut diferenta pentru eBay a fost incercarea si tweaking lucruri care au simtit ca ar putea sa functioneze.

Fii cinstit si spune lucrurilor pe nume
Ganditi-va la liderii pe care ii admirati cel mai mult. Pun pariu ca una dintre calitatile pe care le vei vedea este ca au integritate. Ei fac ceea ce spun ca vor face si se vor mentine la un standard mai inalt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *