Ce avantaje iti ofera incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu

Panourile radiante sunt o modalitate foarte inovatoare de a incalzi o locuinta. Practice si cu un aspect estetic de invidiat, aceste sisteme ofera numeroase avantaje celor care le folosesc pentru a obtine un confort termic. De departe principalul avantaj este costul care este mult mai redus, permitandu-va sa economisiti resurse importante.

Panourile radiante functioneaza pe baza unui principiu foarte simplu si eficient. Acestea functioneaza pe curent electric si folosesc radiatii cu infrarosu cu ajutorul carora incalzesc peretii unei incaperi, dar si corpurile din jur.

In cele mai multe cazuri, un panou radiant nu depaseste temperatura de 80 de grade Celsius. Pentru modelele folosite in locuinte, acestea pot atinge maxim temperatura de 65-70 de grade Celsius, iar pentru cele care sunt pozitionate la indemana membrilor familiei temperatura maxima este de 40 de grade Celsius.

Panourile radiante cu infrarosu se gasesc intr-o gama variata de modele. Ele au diferite dimensiuni, diferite culori si pot fi montate sunt forma de tablou. Panourile radiante se integreaza cu usurinta in orice design si ofera incaperii un aspect inedit. Daca va doriti un panou extravagant puteti opta pentru cele pictate, care sunt de-a dreptul spectaculoase.

Montajul unui panou radiant cu infrarosu se realizeaza cu foarte mare usurinta, asa ca nu aveti nevoie de cunostinte importante in acest domeniu sau de o pregatire in prealabil. Tot ce trebuie sa faceti este sa va informati atent asupra pasilor si sa fiti foarte atenti sa nu sariti una dintre etape. Daca va doriti o lucrare profesionala, este recomandat sa apelati la un electrician profesionist, care va face treaba cu rapiditate si eficienta maxima. Dimensiunea, pozitia recomandata pentru instalare, spatiul de care dispuneti, instalarea corecta a termostatului sunt cateva dintre aspectele de care trebuie sa tineti cont.

Costurile de achizitie, intretinere si folosire ale unui panou radiant sunt mult mai mici decat cele pe care le presupune instalarea si folosirea unui sistem clasic de incalzire. Totodata, panourile sunt foarte benefice pentru sanatate, ele fiind un stimulent foarte bun pentru circulatia sangelui, dar si pentru sistemul respirator.

Incalzim.ro ne prezinta o lista cu avantaje si dezavantaje ale panourilor radiante. Citind-o ajungem la concluzia ca panourile reprezinta sisteme de incalzire foarte avantajoase, care reprezinta o investitie sigura in timp. Ele au o durata de viata foarte mare si nu necesita un proces special de ingrijire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *