Cum sa iti faci masina de spalat sa reziste mai mult timp

Masina de spalat este un electrocasnic de care nu ne putem lipsi. Faptul ca este indispensabila ne face sa ne dorim sa o facem sa functioneze cat mai mult timp si sa o inlocuim atunci cand este cazul si nu mai functioneaza asa cum ne dorim. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, exista cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont.

Supraincarcarea nu numai ca dauneaza imbracamintei dvs., dar pune, de asemenea, stres inutil asupra componentelor vitale. Stresul suplimentar al motorului, al transmisiei si al suspensiei va reduce, cu siguranta, durata de viata a masinii de spalat rufe cu uscator. Masina dvs. de spalat are, de asemenea, un motor, transmisie si suspensie. Pe de alta parte, supraincarcarea poate deteriora si hainele si influenteaza direct durata de viata a acestora.

Asigurati-va ca inaltimea furtunului de golire este corecta. Asigurati-va ca urmati instructiunile producatorului privind instalarea corespunzatoare. Saibele au pompe mici, alimentate cu energie electrica sau actionate de curea de pe motorul principal. In mod ideal, furtunul de evacuare trebuie sa se conecteze intr-o teava de scurgere direct in spatele consolei masinii de spalat. Daca furtunul dvs. este prea mare, pompa necesita mai mult timp pentru a evacua apa de la cada, punand stresul pe masina de spalat si, eventual, scazand eficienta curatarii.

Urmariti ruginirea. Curatati frecvent suprafetele pentru a evita ruginirea, in special curatati in jurul distribuitorului de inalbitor, deoarece inalbitorul este corosiv si va cauza rugina severa daca nu este curatata si uscata.

Pentru a reduce acumularea de spuma, umpleti masina de spalat cu apa calda, adaugati o lingura de otet si lasati-o sa curga printr-un ciclu complet. Urmati aceasta procedura o data pe luna.

Intretinerea masinii de spalat este foarte importanta, asa ca este necesar sa urmati aceste sfaturi pentru a va putea bucura de beneficiile masinii de spalat mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *