Sfaturi in alegerea unui loc pentru a trai

Daca ar fi usor sa alegi un loc unde sa traiesti, toata lumea ar iubi locul in care traiesc. Cu toate acestea, un numar surprinzator de oameni nu o fac. Studiul „Locul si fericirea” realizat de teoreticianul american de studii urbanistice Richard Florida si de organizatia Gallup a constatat ca o treime dintre cei 28.000 de respondenti s-au simtit fie ambivalenti, fie nefericiti in legatura cu locul in care traiesc.

Alegerea unui loc de a trai este cea mai scumpa decizie pe care o fac multi dintre noi. Este o decizie care devine chiar mai scumpa din punct de vedere financiar si emotional atunci cand aflam dupa relocare faptul ca locul pe care l-am ales este o potrivire necorespunzatoare. De aceea este vital ca toata lumea sa investeasca timp serios in a-si proiecta viata inainte de a investi bani seriosi in casa lor.

Locul este parte integranta a fericirii noastre, pentru ca acolo unde traim influenteaza fiecare alt aspect al vietii noastre. Richard Florida scrie in cartile „Cine este orasul tau?”: „Locul pe care alegem sa-l traim… poate determina venitul pe care il castigam, oamenii pe care ii intalnim, prietenii pe care ii facem, partenerii pe care ii alegem si optiunile disponibile copiilor si familiilor noastre.“

Alegerea locatiei dvs.
In alegerea locatiei dvs., trebuie sa evaluati si sa identificati nevoile, preferintele, prioritatile si obiectivele pe termen scurt si lung. Apoi, evaluati caracteristicile de care veti avea nevoie intr-un loc pentru a va sustine viata pe care o imaginati. In cele din urma, utilizati aceste informatii pentru a ghida cercetarea online si evaluarea locatiilor potentiale.

Ceea ce ar trebui sa fie un proces simplu devine complicat imediat ce te duci online si gasesti listele de locuri „cele mai bune”, cartile de raportare, scorurile de livabilitate, recenzii si opinii. Aceste date sunt adesea inexacte si irelevante, deranjand efortul dvs. de cercetare cel mai concentrat.

Resursele centralizate sunt esentiale pentru a ne ajuta sa gasim, sa analizam si sa evaluam informatiile online. In acest fel, putem identifica cu usurinta locatii potentiale care sa corespunda nevoilor, preferintelor, prioritatilor si obiectivelor noastre. Fara aceste instrumente, suntem lasati sa ne dam seama de lucrurile de la sine.

Pentru milenarii care spera sa-si gaseasca intotdeauna casa lor la inceput, este important sa se implice cat mai mult posibil in acest proces. Gasirea, colectarea si evaluarea informatiilor necesare pentru a lua decizia corecta necesita instrumente adecvate de planificare si cercetare. De aceea mi-am facut scopul de a proiecta si de a pune la dispozitie aceste instrumente pentru a lua presupunerile din cautarea oamenilor si a le permite sa-si gaseasca locul mai fericit si mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *