5 moduri distractive de a va invata copiii despre responsabilitate

Daca doriti ca cei mici sa se transforme in adulti capabili, puternici si independenti, este important sa lucrati la ei si sa incepeti la timp acest proces. Modelarea mintii si invatarea copiilor despre responsabilitate nu este ceva ce puteti face usor.

Lasa-i sa ajute
Multi parinti stiu ca depun cele mai bune eforturi in a-i tine pe copii deoparte atunci cand fac treburi. In loc sa incercati sa le explicati ca vor avea suficient timp pentru a face fata gospodariei in viitor, ar trebui sa le rasfatati curiozitatea. Invatati-i cum sa faca treburile casnice de la o varsta frageda si aveti rabdare cu ei.

Adoptarea unui animal de companie
Acesta este visul fiecarui copil si ar trebui sa incercati sa faceti acest lucru pentru copiii dumneavoastra. Avand grija de o alta fiinta puteti sa ii invatati cateva dintre cele mai mari lectii ale vietii. Puteti adopta un caine sau o pisica. Puteti chiar sa optati pentru o pasare sau un peste. Doar asigurati-va ca cereti opinia lor atunci cand decideti ce animal le veti adopta.

Castiga bani de buzunar
Sigur, puteti simplifica lucrurile doar dand copiilor dvs. bani. Cu toate acestea, daca intentionati sa va invatati copiii despre responsabilitate, incurajati-i sa munceasca din greu pentru banii lor. Poate fi o experienta valoroasa pentru ei, pentru ca ei invata sa munceasca din greu si sa fie responsabili pentru castigurile lor.

Sistem de recompensare cu consecinte
Cea mai buna modalitate de a va pregati copilul pentru viata este sa-i invatati cat de grea este munca intotdeauna recompensata si ca exista consecinte daca sunt lenesi. Daca doriti ca acest sistem sa functioneze, asigurati-va ca explicati totul in detaliu. In felul acesta, copiii dvs. inteleg si stiu exact ce sa se astepte.

Nu uitati sa setati un exemplu
Copiii sunt ca niste bureti. Ei vor observa daca luati comenzi rapide si va vor copia cu siguranta comportamentul. Deci, actioneaza ca si cum ai vorbi, fii disciplinat si persistent. Facand asta, poti fi sigur ca ai facut tot ce-ti sta in puterea de a invata copiii despre responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *