Din ce materiale sunt realizate pardoselile de tip Deck?

De la simplu la somptuos, materialele din care sunt construite pardoselile de tip Deck definesc stilul casei tale si iti modeleaza bugetul.

Clientii pot alege dintr-o gama variata de pardoseli de exterior, pecum cele din merbau, pin sau frasin termotratat, etc.

Indiferent de modul in care proiectezi pardoseala de tip Deck, aceasta trebuie intai turnata pe o suprafata mare, plata. Acest lucru transforma alegerea de materiale ca fiind cea mai importanta in proiectare, si un factor important in costul total al parchetului.

Astazi, exista mai multe optiuni decat oricand pentru materialele de terase. Cele mai multe placi de decorare se gasesc in dimensiuni special fabricate, care sunt mai groase de 1 inch si sunt de 4 pana la 6 inci latime cu marginile rotunjite. Iata cateva materiale din care poti construi pardoseala Deck:

Lemn termotratat

Unul dintre materialele pentru pardoselile exterioare cel mai putin costisitor pe care il poti utiliza. Indiferent de ce lemn alegi pentru pardoseala Deck, acesta este tratat chimic pentru a rezista putregaiului, mucegaiului si insectelor. Cu toate acestea, de obicei este realizat din sortimente de pin sau brad care tind sa se crape si sa se rasuceasca in timp, transformand intretinerea acestor pardolsei intr-o provocare continua. In trecut, lemnul era termotratat cu arsenat de cupru cromat, un material suspect cancerigen. In prezent, se folosesc conservanti mai siguri si mai putin toxici.

Cedru

Pentru fanii lemnului natural, cedrul este o alegere populara. Pardoselile Deck de exterior din cedru, disponibile pe scara larga, usoare si rezistente, fac o punte frumoasa. Lemnul are taninuri si uleiuri naturale care sunt rezistente la putregai si insecte, dar protejarea lemnului de pete si materiale de etansare ajuta la mentinerea lemnului fara crapaturi si fragmente. Fara protectie, atat cedrul, cat si rasina se vor transforma eventual intr-o culoare gri.

Lemn rosu

Asemanator caracteristicilor cedrului, lemnul rosu este alegerea clasica pentru materialele de exterior din lemn natural. Desi terasele din lemn de rasinoase sunt in general disponibile in Occident, acestea pot fi mai greu de gasit in regiunile estice ale tarii. Lemnul rosu este mai scump decat cedrul.

Materiale compozite

Pardoselile exterioare compozite precum si sinteticele aferente sunt segmentul cu cea mai rapida crestere a indutriei placilor de terase. Sunt fabricate din fibre lemnoase si materiale plastice reciclate, nu se vor deforma si nu se vor sfarama si vor fi evitate de catre insecte sau putregai. Podelele compozite si alte pardoseli sintetice au avantajul de a nu avea nevoie de o intretinere elaborata. Imbunatatirea procesului de fabricatie a ajutat placile compozite de terasa sa arate precum lemnul real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *