Feng Shui si Wellness: Ce trebuie sa stiti

Chinezii s-au gandit foarte mult la relatia dintre trup si mediul inconjurator. Acest lucru i-a ajutat sa creeze un sistem holistic care sa cultive sanatatea. L-au numit feng shui. Practicantii feng shui incep sa studieze medicina, astrologia, meteorologia si estetica. Ei l-au completat cu o multime de observatii practice ale lumii din jurul lor pentru a veni cu principiile lor de conducere, multe dintre ele tinand remarcabil de bine in vremurile contemporane.

Deci, care sunt aceste principii? Cum afecteaza utilizarea feng shui-ului armonia in casa?

Unul dintre cele principale este despre fluxul sau ceea ce chinezii numesc chi (de asemenea, scrisa qi). Chi este vorba despre miscare, respiratie si forta energetica. Este parte integranta a studiului medicinei chinezesti si a artelor martiale.

Rolul chi in designul spatial
Ar trebui sa existe suficient spatiu pentru ca forta energetica sa curga usor si liber. Un plan bun de pardoseala asigura un flux circular si uniform intre si in interiorul incaperilor. Energia stagnanta (adica intr-un apartament de la subsol sau intr-o camera plina de dezordine) sau o energie directa excesiva (adica, la capatul unei jonctiuni T) poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii, relatiilor si / sau finantelor.

Pe de alta parte, imaginati-va sentimentul pe care il obtineti atunci cand intri intr-un spa bine conceput. Cu fiecare obiect ales si plasat in mod intentionat, acesta surprinde fluxul de chi bland si invita imediat oaspetii intr-o stare de liniste.

Despre Yin si Yang
Un alt principiu calauzitor este armonia dintre elementele yang (active) si yin (pasive). Anumite camere ar trebui sa puna accentul pe yang (birou, camera de zi), in timp ce altele ar trebui sa-si puna in prim plan yin-ul (dormitorul). Totusi, toate camerele ar trebui sa incorporeze atat yangul, cat si yinul in armonie. Acest lucru se poate reflecta in schema de culori, proportia diferitelor obiecte si in iluminarea camerei.

Un exemplu este un dormitor care are culori odihnitoare, cum ar fi verdele si bluzele pentru pereti, dar incorporeaza culori calde. Puteti utiliza un pop de portocaliu sau bronz in accesorii pentru a compensa prea multa racoare in designul general. Majoritatea designerilor buni pot armoniza in mod natural diferitele elemente pentru a crea un sentiment general de echilibru si eleganta.

In cele din urma, practicantii feng shui buni prezinta elemente ale naturii pe tot parcursul desenelor. Feng shui recunoaste si exploateaza puterea inerenta obiectelor naturale: dinamismul viu al plantelor, soliditatea rocilor, stralucirea metalului, mobilitatea apei si caldura focului.

Chiar si in interior, aceste elemente pot emite proprietatile lor speciale si pot influenta energia unui spatiu. De exemplu, plantele si rezervoarele de peste ar putea sa va energizeze sufrageria si sa va imbogateasca viata sociala, dar nu ar putea sa duca la cel mai odihnitor somn din dormitor. Elementele metalice, simbolizand bogatia, ar trebui sa fie stropite liber in apropierea intrarii sau intr-un birou pentru a deschide prosperitatea.

Deci, atunci cand va ganditi la modificarile stilului de viata pentru a promova bunastarea imbunatatita pentru dvs. si familia dvs., luati in considerare designul interior si feng shui la fel de mult precum va ganditi la dieta si exercitiile fizice. Cautati inspiratie in fotografiile spatiilor frumoase care populeaza Instagram sau in revista dvs. preferata.

Plasati elemente naturale in casa dvs., atingand energia lor. La fel ca si corpul nostru, casele noastre au nevoie de o atentie militara consistenta pentru a fi locul de aterizare moale care ne sustine pentru calatoria vietii noastre. Aceasta este ideea de baza in utilizarea feng shui pentru armonie in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *