Popularitatea smartwatchuri-lor creste odata cu aplicatiile pentru fitness

Vanzarile de smartwatchuri vor creste la nivel mondial cu aproximativ 20& in fiecare an, in urmatorii cinci ani. Astfel, piata acestora devine o piata de 29 de miliarde de dolari. Aceasta popularitate se datoreaza in mare parte aplicatiilor pentru fitness introduse in structura smartwatchuri-lor.

Un raport CCS prevede ca aproximativ 71 de milioane de smartwatch-uri vor fi vandute in anul 2018, iar pana in 2022, acest numar va creste pana la aproximativ 140 de milioane.

Apple este lider de piata. CCS afirma ca, anual, creste vanzarea de ceasuri smart Apple. Volumul vanzarilor a depasit asteptarile, iar introducerea unui model cu mobil celular a impins valoarea vanzarilor sale, care in anul 2017 au atins pragul de aproximativ 5 miliarde USD.

Un punct interesant din ultima prognoza CSS Insight este faptul ca vanzarile uriase ale ceasurilor sunt colerate cu popularitatea in crestere si a ceasurilor-copii din China. Acolo, in anul 2015 s-au vandut aproximativ 25 de milioane de copii. Cu toate acestea, CSS nu se asteapta ca aceasta tendinta sa se raspandeasca la nivel global. In Europa, preocuparile privind confidentialitatea si problemele de reglementare au condus la o scadere cu cateva mii de unitati a ceasurilor smart.

Unul dintre cele mai bune smartwatch-uri pentru fitness al anului 2018

Unul dintre cele mai bune smartwatchuri pentru utilizarea zilnica dar si pentru urmarirea activitatii fitness este Samsung Gear S3. Este construit pentru a a supravietui unei plonjari in apa si dispune de toti senzorii si radiourile necesare pentru a te putea asigura ca urmaresti totul. Samsung Health a devenit surprinzator de bun pentru urmarirea fiecarui antrenament, dar si a obiectivelor pe termen lung, iar parteneriatele cu nume mai mari, cum ar fi Under Armor si MapMyFitness, iti permit sa treci toate datele intr-un alt sistem, daca ai nevoie.

Ce smartwatch te va ajuta de fapt sa traiesti un stil de viata mai sanatos?

Raspunsul este simplu: niciun smartwatch, oricat de performant ar fi, nu te va putea ajuta sa duci o viata mai sanatoasa, daca tu nu vrei asta.

Cei mai multi dintre noi nu suntem oricum sportivi profesionisti si daca ne ocupam cat de bine putem de sanatatea noastra, probabil avem nevoie de sprijin si incurajare din partea familiei si a prietenilor, pe langa suportul oferit de smartwatch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *