Cele mai bune sfaturi pentru mamici cu lipici

Imbratisati deseori afectiunea fizica fata de copilul dumneavoastra, daca sunteti o fericita tanara mamica. Aceasta poate include ingrijirea, cititul in poala si imbratisarile repetate pe care le oferiti prichindelului vostru. Acest lucru va daruieste si oxitocina!

Nu evitati sa permiteti copilului dumneavoastra sa ajute la curatenie – treburile adecvate varstei sunt importante pentru a putea participa acasa. Acest lucru nu este considerat drept munca copiilor. Totusi, nu uita de joaca! Joaca-te cu copilul tau si fratii lui (daca este cazul). Amintiti-va sa va jucati si cu fiecare in parte, pentru a nu favoriza aparitia unui sentiment de gelozie.

Mananca cel putin doua mese pe zi cu copilul tau. Aceasta ar putea fi o masa pe care i-ati invatat sa o gateasca! Incercati sa va asigurati ca mancarea, somnul, jocul si timpul de culcare apar in mod regulat si previzibil. Tine minte ca tu esti cea care are grija. Asigurati-va ca cel mic doarme suficient! Includeti o rutina de culcare care este predictibila si placuta pentru toata lumea.

Creierul unui copil are nevoie de introducere in lumea noastra, a adultilor. Daca nu exista nicio astel de introducere, creierul scapa de conexiunile sale neutilizate. Acest lucru creeaza ceea ce se numeste „taiere sinaptica exagerata”. Ea determina creierul sa inlature deliberat conexiunile neuronale care sunt importante pentru gandire, rationament si capacitatea de a controla emotiile.

Cea mai recenta cercetare a scanarii creierului a aratat, de asemenea, ca grosimea creierului este corelata cu stimularea cognitiva. Copiii care se confrunta cu niveluri mai scazute de stimulare cognitiva si sociala, interactiunea cu adultii, complexitatea lingvistica si accesul la experientele imbogatite sufera o pierdere accelerata a neuronilor in straturile exterioare ale creierului. Acest lucru are implicatii asupra rezultatelor cognitive si academice mai tarziu in viata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *