Interstitiul: un nou organ

In martie 2018, dr. Neil Theise si cercetatorii sai de la Universitatea din New York au descoperit o retea de spatii umplute cu lichid care alcatuiesc tesuturi pe tot corpul. Descoperirea a folosit o noua tehnologie de microscop care a permis vizualizarea marita a tesuturilor conjunctive fara a distruge structura lor celulara.

Teise a numit aceasta descoperire interstitiu si in timp ce statutul sau de organ este suspectat de dezbatere, semnificatia acestei descoperiri nu este indoielnica. Inainte de interstitiu, expertii au crezut ca organele umane si stratul sub piele au constat din pereti densi de colagen. Se pare ca acele tesuturi captusite cu o retea de spatii umplute cu lichid au fost o cale pentru fluidele limfatice de miscare.

Linia interstitiului nostru:

Piele
Tractului digestiv
plamanii
Sisteme urinare
muschii

Ce inseamna?

Mai mult de jumatate din corpul uman este facut din apa, o mare parte din acesta se afla in spatiile interstitiale ca parte a fluidului limfatic si extracelular. Apa si lichidul limfatic sunt esentiale pentru functiile organismului.

Fluidul limfatic are celulele imunitare care lupta impotriva infectiilor, care se intampla sa fie aceleasi ca si celulele canceroase care se raspandesc in organism.

Fluidul limfatic interstitial curge in tesuturile corpului nostru, afectand functia lor. Aceste retele fluide pot juca un rol in:

Ridicarea si imbatranirea pielii
Fibroza (cicatrizare)
Edemul (umflarea)
Cand este privit prin lentilele medicamentului oriental, interstitiul ar putea explica eficacitatea medicinei traditionale. Acupunctura poate functiona prin alinierea cailor interstitiale pentru a maximiza fluidul limfatic in zona afectata. In mod similar, ar putea explica modul in care terapiile vizate, cum ar fi masajul traditional, Tai Chi si yoga, produc efecte sistemice stimuland anumite zone.

Cel mai bun din ambele lumi
In timp ce medicina traditionala chineza se concentreaza pe fluxul de energie si pe bunastarea generala a unei persoane, medicina occidentala analizeaza afectiunile pe un nivel pur fizic. Atunci cand sunt utilizate impreuna, aceste abordari produc efect maxim.

Medicina de Est si de Vest lucreaza impreuna
Medicina traditionala chineza poate ajuta la ameliorarea efectelor secundare ale analgezicelor de prescriptie.
Acupunctura, intre timp, lucreaza cu medicamente pentru a trata mai bine bolile sezoniere si alergiile. In cele din urma, Qigong si terapiile pe baza de plante diminueaza insomnia si transpiratiile nocturne de la tratamentul cancerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *