Locul in care traiesti te indeamna sa iti sacrifici fericirea?

In medie, unii locuitori se muta si de 11,4 ori in viata lor. Unii se muta cand sunt tineri, in timp ce altii urmeaza locurile de munca, pe cei dragi sau medii care se potrivesc mai bine nevoilor lor. Oricare ar fi motivul, americanii se misca mai mult decat oricand, ajutandu-se de stilul de viata mobil si largind oportunitatile de a lucra de acasa.

In ciuda acestei tendinte, multi oameni inca traiesc in medii care le fac mizerabile. Tinerii se gasesc blocati in viata cu parintii lor si incearca cu disperare sa-si achite datoriile studentesti. Altii se gasesc blocati in slujbe bune in oras, in timp ce sufletele lor striga la natura. Efectuand un pas inapoi si evaluarea mediului inconjurator daca este locul perfect pentru a trai poate face o lume de bine.

Temperatura

A trai intr-o zona care este prea rece sau prea calda pentru a va face placere poate provoca vatamari uriase pentru sanatatea si bunastarea dumneavoastra. Intr-un studiu din 2014, cercetatorii au descoperit o asociere intre temperaturile scazute si o rata crescuta a mortalitatii. Desi se stie deja ca temperaturile extreme de la fiecare capat al spectrului de frecvente pot creste stresul asupra sistemului uman, acest studiu cioculeaza acasa un punct semnificativ. Nu numai ca temperaturile extreme sunt incomode, dar si ele pot fi mortale.

Ceea ce nu inseamna ca ar trebui sa ne mutam toti in Florida. Unii oameni se regasesc in mod natural la temperaturi extreme si pentru acesti oameni, zonele din nord-est si Midwest sunt inca teritorii prime.

Cu toate acestea, faptul ca nu puteti iesi afara in timpul evenimentelor extreme de temperatura are un efect negativ asupra comportamentelor celor mai multi oameni. Aceasta poate duce la febra cabinei, depresie sau alte conditii nedorite.

Viata urbana

Viata la oras nu este pentru toata lumea. Cand impartiti o zona metropolitana cu mai mult de un milion de persoane, apar cateva efecte secundare nedorite. Suprapopularea in locurile publice, de exemplu, poate provoca stres in sistemul dvs. A trebuit sa zdrobiti strainii in timpul calatoriilor cu metroul lungi, umpluti in cladiri de apartamente cu preturi mari, alaturi de alte 600 de persoane, si sa verificati umarul de fiecare data cand va plimbati pe strada va puteti simti uneori sufocand.

Studiile sugereaza ca oamenii care traiesc in mediul urban sunt mai nefericiti decat cei din suburbiile. Pentru a fi corect, aceasta ar putea fi, de asemenea, o asociatie bazata pe venit, deoarece cei care traiesc in mediul suburban sunt, in medie, mai buni decat cei din oras.

Totusi, alti factori de mediu legati de viata urbana – poluarea, zgomotul constant etc. – pot accentua tot sistemul dumneavoastra. Ei ar trebui sa mearga in evaluarea ta unde locuiti. Unii dintre noi nu pot trai fara agitatia orasului, dar pentru altii, o miscare poate fi in ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *