Ziua Mondiale a Sanatatii Mintale

Exista nenumarate organizatii de caritate, organizatii educationale si grupuri de constientizare, iar pana astazi miscarea Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale a fost doar una din ele. Asta, pana cand vei deveni constient de cineva caruia ii pasa si se lupta cu sanatatea sa mintala.

Este bine sa nu fi bine
Eu joc un sport de echipa; fotbal- cu o gramada de baieti. Suntem cu totii competitivi, deoarece ne place sa castigam. Un mediu destul de tipic pentru barbatii care joaca sport. Suntem foarte aproape de teren – multi dintre noi au jucat in aceeasi echipa de cativa ani.

In spatele Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale, echipa a postat urmatorul mesaj: „M-am luptat cu sanatatea mintala in jur de 10/11 luni si sunt in stadiul de recuperare / vorbire deschisa despre aceasta! Astazi primesc un tatuaj de semi-colon, simbolul pentru sanatatea mintala! Stiu ca unii oameni urasc tatuajele, unii ii iubesc, dar daca cineva doreste sa-si faca unul, as fi foarte apreciat, pentru ca vreau sa raspandesc cuvintele despre cum te simti! Este bine sa nu fiti bine si daca exista cineva din acest grup care nu se simte bine, trimiteti-mi mesaj si discutati despre asta! Sincer, va face sa va simtiti mult mai bine! ”

Sa devii pozitiv
Daca cineva care se confrunta cu probleme de sanatate mintala, imi imaginez, ar putea sa perceapa ca o slabiciune – sentimentul meu coplesit a fost opusul polar. In schimb, a fost un sentiment de respect pentru vitejia aratata si cu adevarat, am simtit ca era un spectacol de putere pentru domnul in cauza.

Inteleg ca nu este usor pentru toata lumea care se lupta cu sanatatea mintala sa vorbeasca, dar avand in vedere reactia pozitiva si de sustinere afisata astazi de echipa mea de hochei – as spune ca prietenii si familia ta vor fi prea fericiti sa o sustina.

In plus, trebuie spus ca nu vorbim ca despre o slabiciune. Trebuie sa fie dificil. Dar daca experienta mea comuna de mai sus ajuta doar o singura persoana, atunci lumea este un loc mai bun pentru cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *