Fii liber, fii tu, fii fericit!

„Daca va petreceti toata viata in asteptarea furtunii, nu va veti bucura niciodata de soare.” -Morris West

In trecut nu eram cunoscut ca o persoana fericita, salbatica si libera. (Bine, poate salbatic, am avut momentele mele …) In faze lipite de depresie, intuneric si lipsa de speranta, ma intrebam adesea cum ar fi sa te simti fericit, salbatic si liber.

Mi-am imaginat ca traiesc in Europa, scriu in cafenele ca Hemingway, avand afectiuni salbatice nebune cu barbati sexy sau chiar miscandu-se in Hawaii si purtand tot timpul sarong-uri si flip flop-uri. Dar, in realitate, aceste fantezii erau goale.

Stiam in fiinta mea ca fanteziile de evadare nu ar aduce fericire autentica sau adevarata libertate. Poate la inceput, dar in cele din urma incercarea de a crea fericire, momente salbatice si libertate in afara mea este doar temporara. Am ramas cu fata in fata mea.

Sunt destul de amuzant, eu sunt cel mai fericit si liber atunci cand particip la retragerile mele anuale de meditatie. Da, stiu, sedinta intr-o camera intunecata de ore intregi, fara miscare, nu pare a fi cea mai salbatica petrecere din lume. Dar cand ma relaxez, i ma concentrez pe punctul de baza, practica mea de meditatie ma duce la expansiune nelimitata. Nu este nimic mai mult de care am nevoie.

In timp ce meditez sunt multumit, uneori extrem de extatic si fericit, dar cel mai important, sunt liber. Imi dau seama atunci ca fericirea si libertatea mea in interiorul nebuniei sunt in cele mai simple lucruri.

Cand ma indrept spre lucrurile simple care imi dau bucurie, corpul si spiritul meu se aprind! Ma simt cu adevarat viu si fericit. Ma simt liber de greutatile mai grele, credintele si constructiile complicate care ma impiedica sa ma blochez concentrandu-ma doar pe „furtunile” din mine.

Tu esti liber?

Fii liber, fii tu, fii fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *