Imbunatatirea relatiei de cuplu

Cupluri fericite: cum sa va pastrati relatia sanatoasa

Relatiile romantice sunt importante pentru fericirea si bunastarea noastra. Cu toate acestea, cu mai mult de 40% dintre casatoriile noi terminand in divort, este clar ca relatiile nu sunt intotdeauna usoare.Din fericire, exista solutii pentru a pastra parteneriatul romantic in stare buna de lucru.

Vorbind deschis

Comunicarea este o chestiune esentiala a relatiilor sanatoase. Cuplurile sanatoase isi fac timp sa se conecteze in mod regulat. Este important sa vorbim despre mai mult decat educatia parentala si intretinerea gospodariei. Incercati sa petreceti cateva minute in fiecare zi, discutand teme mai profunde sau mai personale, pentru a ramane conectat la partenerul dvs. pe termen lung. In acest fel, ajungeti sa discutati pe teme diverse si va cunoasteti mai bine. Puteti afla detalii noi despre partener, sau afla in ce fel il puteti surprinde la urmatoarea aniversare.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa eviti sa creezi subiecte dificile. Pastrarea ingrijorarilor sau a problemelor pentru tine poate duce la resentimente. Atunci cand discutam subiecte dure, merita sa fiti amabili. Cercetatorii au descoperit ca stilul de comunicare este mai important decat nivelurile angajamentului, trasaturile de personalitate sau evenimentele de viata stresante in prezicerea faptului daca cuplurile fericite casatorite vor merge la divort. In special, modelele de comunicare negative, cum ar fi furia si dispretul, sunt legate de o probabilitate crescuta de divizare

Neintelegerile fac parte din orice parteneriat, dar unele stiluri de lupta sunt deosebit de daunatoare. Cuplurile care utilizeaza un comportament distructiv in timpul unor argumente – cum ar fi strigatul, recurgerea la critici personale sau retragerea din discutie – sunt mult mai probabil sa se descompuna decat cuplurile care se lupta constructiv. Exemple de strategii constructive pentru solutionarea dezacordurilor includ incercarea de a afla exact ce simte partenerul dvs., de a-i asculta punctul de vedere si de a incerca sa-l faca sa rada.

 

Mai multe sfaturi si articole pe aceasta tema puteti gasi pe blogul family.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *