Control asupra norocului

Toti avem momente cand ne simtim pe norocul nostru. S-ar putea sa fi intampinat dificultatea unei relatii sfarsite prost, ori ati ratat o sansa de obtinere a jobului mult visat. Uneori se poate simti ca si cum lucrurile merg mereu impotriva noastra si brusc ati putea avea o schimbare semnificativa de avere care va lasa confuzi cu privire la cat de repede lucrurile s-au intors. Dictionarul englez din Cambridge defineste norocul ca o forta care face ca lucrurile sa se intample intamplator. Cu toate acestea, daca vom crede intr-o zicala veche, ne facem propriul norocul. Deci, ce este corect? Este noroc cu adevarat ceva pentru care nu avem nici o putere de control sau putem lua de fapt masuri pentru a creste sansele noastre de succes? Ce gandesc oamenii de stiinta?

Controlul norocului – O abordare strategica

Pentru multi, acordarea unui timp pentru a intelege mai bine o situatie poate juca un rol-cheie in stimularea norocului – indiferent de natura situatiei. Luand timp pentru a face un pic de baza ar putea spori sansele de succes in ceva aparent aleator. Persi Diaconis, cercetator la Stanford, a analizat problema si a stabilit ca, in loc de sansele de a ghici rezultatul, exista, de fapt, o tendinta naturala, ceea ce inseamna ca exista o sansa de 51% ca moneda sa se intoarca pe aceeasi parte.

Un alt exemplu interesant vine din jocurile de cazino. In timp ce multi ar spune ca succesul in jocurile slot-urilor este pur si simplu sub o sansa, acest lucru nu a impiedicat oamenii sa adopte strategii in incercarea de a-si amplifica castigurile in jocurile de slot. Dupa cum arata Betway Casino, pasii obisnuiti intreprinsi de jucatori pot include doar jocurile pe care le cunosc, deoarece acele informatii vor avea un impact asupra deciziilor pe care le iau si, in cele din urma, le vor pune intr-o pozitie mai buna. O mai buna intelegere a particularitatilor fiecarui joc inseamna ca va puteti optimiza strategia.

O abordare strategica similara ar putea fi benefica atunci cand cautati un nou loc de munca. Potrivit TopResume.com, cateva tactici ar putea face o mare diferenta in timp ce cautati rolul de vis si, in cele din urma, va asigurati ca aveti norocul dvs. Printre recomandarile site-ului se afla depunerea cererilor la un anumit moment pentru a creste sansele dvs. pentru a va asigura ca sunteti deschis si rapid sa raspundeti daca veti fi chemat de un recrutor la interviu. Chiar si un pic de cercetare asupra intervievatorului dvs. s-ar putea dovedi benefica si va asigura ca sunteti relaxati si pregatiti sa dati dovada de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *