Ce va spune cainele cand este bolnav

Cei mai multi iubitori de caini sunt mai familiarizati cu modul in care ei isi fac nevoile. Puteti invata foarte multe urmarind acest lucru, mai ales daca al vostru companion ar putea fi bolnav.

Un caine sanatos
Verificati nivelul de consistenta, culoare, textura si umiditatea. Ar trebui sa fie ferm, dar moale – nu curge sau prea greu si uscat. Ganditi-va la cainii care calatoresc pe jos: Cineva care va plimba pe caine trebuie sa poata lua rapid orice deseuri folosind doar o punga de plastic. Daca oricare dintre acesti factori este diferit de cel normal – sau daca frecventa modificarilor drastice este deasa, este timpul sa faceti niste investigati.

Scaunele libere pot fi un semn ca puii tai au o problema. Dieta ar putea fi prea bogata in grasime, ceea ce ar putea insemna ca el se strecoara in resturi de masa sau se bucura de prea multe tratamente. In mod similar, consumul de alimente din gunoaie poate provoca diaree si gaz. Modificarea alimentelor poate provoca, de asemenea, scaune libere, deci este mai bine sa treceti incet intre alimentele vechi si cele noi pe parcursul unei saptamani.

Asteapta si vezi
Scaunul cianelui dvs. este un indicator a ceea ce se intampla in corpul sau, dar nu este intotdeauna ceva problematic. Probabil ca nu trebuie sa mergi la medicul veterinar pentru urmatoarele cazuri:

  • Cainele dvs. ar putea avea ocazional scaune libere; uati in considerare daca prietenul tau blanos a mancat prea multe resturi de masa. De asemenea, cainele dvs. ar putea sa manance prea multe tratamente.
  • Medicamente: este destul de normal dupa o schimbare de alimente. In aceste cazuri, oferirea de probiotice specifice cainelui timp de o saptamana ar putea ajuta.
  • Daca scaunul cainelui tau este putin diferit, dar nu observati nimic grav, incercati unele remedii acasa. Alimentati cu dovleac pentru a intari scaunul liber. Mancarea umeda si iaurtul pot slabi scaunele dure. Daca nu bea, incercati sa ii dati supa de samanta sau un bulion de oase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *