Afla daca iti sabotezi relatia

Iti sabotezi relatia?

Cand relatia ta se afla pe pietre, e usor sa gasesti lucruri sau oameni de vina. Ziua e prea ocupata, partenerul tau nu te intelege, copiii sunt mereu in cale – scuzele sunt nesfarsite. Si nu este ca acele lucruri nu sunt factori, dar poate ca nu sunt sursa reala a problemelor pe care le intampinati.

Viata devine ocupata si dificila pentru toata lumea. Chiar si cuplurile care au cele mai sanatoase relatii se confrunta cu probleme de bani, constrangeri de timp si probleme familiale, printre altele. Diferentele dintre cuplurile care pot provoca aceste furtuni si cele care abia se mentin pot fi urmarite inapoi la comportamentele indivizilor din cadrul relatiei. In multe cazuri, oamenii isi saboteaza propriile relatii fara sa-si dea seama ca o fac.

Aruncati o privire si vedeti daca ati putea fi vinovat de una sau mai multe dintre urmatoarele:

Aveti intotdeauna dreptate, nu?

Nimanui nu-i place sa greseasca, dar adevarul este ca noi toti, la un moment dat, am facut-o. Cu toate acestea, pentru unii oameni, acest lucru poate fi deosebit de dificil de recunoscut. Cu toate acestea, intr-o relatie, capacitatea de a recunoaste cand gresesti este cruciala. Aceasta demonstreaza nu numai maturitatea dvs. emotionala, ci si respectul pe care il aveti pentru partenerul dvs. Ambele lucruri sunt parti importante ale unei relatii sanatoase.

 Stiti ca va fi intotdeauna timp pentru lucruri mai tarziu
Fiind ocupat este standardul in aceste zile. Nici unul dintre noi nu stie ce inseamna viitorul si presupunand ca va exista intotdeauna timp pentru ca lucrurile precum familia si relatiile sa fie prostesti. De asemenea, este frustrant pentru cei care te iubesc si care doresc sa se bucure de timpul impreuna. Daca faceti o practica de procrastinare, este timpul sa va opriti. Daca nu, este posibil ca niciodata sa nu aveti ocazia sa va bucurati de acele lucruri despre care credeati ca vreodata veti avea timp.

 Sarcasmul este amuzant si nu dureros, nu?
Multi dintre noi folosesc sarcasm in mod regulat. Poate fi amuzant, dar folosindu-l prea des ca o forma de comunicare poate fi foarte rau. Sarcasmul in general mascheaza o anumita forma de insulta si furie si poate simti ostilitatea invelita subtire. Atunci cand comentariile sarcastice devin prea regulate, acestea pot distruge increderea si intimitatea necesare unei relatii sanatoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *