Cum sa faceti fata unui bully la munca

Poate ati crezut ca intimidarea a fost lasata in urma in scoala dvs., dar veti fi surprins sa stiti ca bullyingul poate aparea in continuare la locul de munca. Pe masura ce imbatranesti, efectele bullyingului pot duce la multe probleme de sanatate, inclusiv efecte fizice si psihologice. Acest lucru poate provoca stres, lipsa de incredere si productivitate scazuta la locul de munca. De asemenea, daca ati crezut ca intimidarea provine doar dintr-o pozitie de putere, veti gresi. Bullying-ul poate veni de la orice persoana din cadrul organizatiei – de la manager sau chiar de la un coleg. Este important sa fiti capabili sa luati masurile adecvate pentru a va proteja. Mai jos sunt cateva sfaturi pe care le puteti folosi pentru a face fata cu astfel de persoane la locul de munca.

1 Vizualizati actiunile dvs.

Inainte de a decide sa luati o decizie drastica cu privire la abordarea intimidarii la locul de munca, ar trebui sa verificati cu dvs. insiva pentru a vedea daca puteti contribui intr-un fel la ceea ce se intampla. Este probabil sa nu faceti nimic, dar trebuie sa vedeti daca puteti fi persoana mai mare si sa va dati seama ca este posibil sa faceti o greseala. In unele circumstante, „bullying-ul” poate fi doar o intamplare unica, ceea ce inseamna ca ar fi mai bine sa o lasam sa plece. Trecerea mai departe poate fi o solutie in sine.

2 Incercati sa abordati materia mai devreme decat mai tarziu

Poate fi de inteles sa nu simti nevoia sa vorbesti atunci cand esti intimidat. Acest lucru se poate intampla doar pentru ca esti pur si simplu speriat sau preferi sa nu dezvalui problemele cu altii. In alte cazuri, bully este o persoana cu putere, ceea ce inseamna ca exista mult mai mult in joc decat mandria. Cu toate acestea, este important sa intelegem ca intimidarea pe termen lung poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii si bunastarii tale. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa fie ceva care ar trebui sa fie persist. Ar trebui sa actionati prompt in aceasta privinta inainte de a escalada pana la un punct in care nu puteti trata situatia.

3 Informatii pe cei de deasupra voastra

In scoala, este posibil sa fi fost iertat si sa fie doar o „poveste” pentru profesori, dar poate fi o chestiune mai mare cand vine vorba de intimidare la locul de munca. Exista aspecte mult mai importante pe linie, cum ar fi cariera, sanatatea generala si viitorul tau. Daca nu va simtiti inconfortabil sa faceti fata situatiei, vorbiti cu cei din HR sau mai sus care va pot sustine in solutionarea problemei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *