5 Sfaturi pentru studenti

Mergerea la facultate este o perioada distractiva si interesanta pentru multi oameni si este de obicei primul pas pentru o independenta completa pentru adultii tineri. Cu toate acestea, exista si o mare responsabilitate care vine insotita de acest lucru, iar sfaturile noastre de succes pentru studentii din colegiu pot fi de ajutor.

1 Preia controlul 
Pentru multi studenti; se confrunta cu socul culturii atunci cand trec de la liceu la facultate. In facultate, nu este nimeni care sa va dea peste cap si sa va spuna ce sa faceti. Indiferent daca te descurci bine sau prost iti revine in intregime. A ajunge la curs la timp, a-ti face temele si a-ti transforma totul inainte de termenele sunt ceva ce trebuie sa faci fara ca un profesor sau un parinte sa-ti reaminteasca.

2 Delega-ti proiectele de scriere
Daca luati o sarcina completa de curs, lucrarile pe care trebuie sa le scrieti pot parea interminabile. Daca sunteti coplesit, luati in considerare sa angajati un eseist profesionist care sa va ajute. Ei pot prelua unele dintre eseurile tale mai mici, iar acest lucru iti elibereaza timpul necesar pentru a te concentra pe eseurile mai lungi si mai aprofundate pentru care ai scadente.

3 Mergi la clasa
Acesta poate parea de bun simt. Platesti pentru cursurile tale, asa ca ar trebui sa faci un efort pentru a merge la toate. Multi studenti cred ca pot lipsi un numar stabilit de clase fara o problema. Lor le lipseste patru, cinci, sase, sapte sau opt clase pe parcursul unui semestru si cred ca pot primi doar notele. Dar, daca ai doar 35 de clase pe semestru si iti lipseste 7, iti lipseste 20% din continut.

4 Faceti un efort pentru a studia
Cand mergi la facultate, fii pregatit sa studiezi. Cea mai mare parte a activitatii dvs. se va desfasura in afara clasei. Regula generala este ca veti avea de facut doua ore de studiu pentru fiecare ora de prelegere la care veti participa. Imediat ce incepe semestrul, gaseste-ti o zona linistita si blocheaza timpul pentru a studia.

5 Faceti teste de doua ori
Pre-testele sunt o mare parte din viata colegiului, mai ales daca le folosesti ca si cum ai face un test real. Daca instructorul dvs. nu va ofera un pre-test, puteti sa il intocmiti folosind materialele de curs. Dupa ce il aveti, dati-l ca si cum ati face un test normal in aceleasi conditii. Aveti o limita de timp, nu va uitati la carte decat daca puteti face testul si evaluati-va sincer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *